Εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών

Εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών

Εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών - ρύθμιση οφειλών - εξωδικαστική ρύθμιση - αίτηση για εξωδικαστική

Σε αυτό το άρθρο αναλύεται η Εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών προς χρηματοδοτικούς φορείς και τι πρέπει να γνωρίζετε. Το πιο σύνηθες είναι η απευθείας “Διαπραγμάτευση” με funds, servicers & ειπρακτικές ή δικηγορικά γραφεία. Κατά τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, έρχεστε σε επαφή με τον αντισυμβαλλόμενο σας εκτός του τυποποιημένου πλαισίου που θέτει ο Κώδικας Δεοντολογίας Τραπεζών.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ούτε προθεσμίες, ούτε συγκεκριμένα έγγραφα που πρέπει να συγκεντρωθούν, ούτε δυνατότητα υποβολής ένστασης κλπ. Η πρόταση μου είναι πριν διαπραγματευτείτε με στόχο την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών να μιλήσετε με κάποιον που μπορεί να σας βοηθήσει. Οι διαπραγματευτές πάντα συστήνουν να καταθέτετε εγγράφως το αίτημά σας για διακανονισμό.

Τι είναι η εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών;

Όλα τα πρόσωπα, είτε φυσικά, είτε νομικά μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών τους. Αν αντιμετωπίζετε δυσχέρειες με τις οφειλές σας σε δάνεια και πιστωτικές κάρτες, πιθανόν να υπάρχει μια συμφέρουσα λύση για τη ρύθμιση των χρεών σας. Και το πρώτο βήμα είναι η έγκυρη ενημέρωση για τις επιλογές που έχετε στη διάθεση σας.

Το χρέος είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους και εξίσου δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκέφτονται τον κίνδυνο ενός ενδεχόμενου πλειστηριασμού. Σίγουρα πριν φτάσετε σε αυτό το σημείο εξετάστε την επιλογή να διευθετήσετε τα χρέη σας με την τράπεζα. Το άρθρο μας για τον εξωδικαστικό διακανονισμό χρεών προσφέρει εκτενείς πληροφορίες και λεπτομερή βήματα για να διαπραγματευτείτε το χρέος σας εξωδικαστικά και να απαλλαγείτε από αυτό το βάρος Επικοινωνήστε μαζί μας να σας βοηθήσουμε.

Εναλλακτικά για εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών και εφόσον μπορείτε να υπαχθείτε στον Εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό.

Τι μπορώ να κάνω, εφόσον βρίσκομαι σε αδυναμία αποπληρωμής των οφειλών μου;

Μπορείτε να υποβάλλετε αίτημα ρύθμισης. Έτσι ανάλογα με τις ανάγκες σας να διαμορφωθεί μία δόση που θα ανταποκρίνεται στις τρέχουσες οικονομικές σας δυνατότητες. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κανόνας ως προς το μέγεθος της οικονομικής αδυναμίας που θα πρέπει να αντιμετωπίζετε για να εξεταστεί η ρύθμιση δανείων ή καρτών σας.

Εμείς πάντα προτείνουμε μια διαγραφή μέρους της οφειλής και το υπόλοιπο σε μικρές δόσεις, προκειμένου να καταστεί βιώσιμη. Προσοχή σε αυτά που υπογράφετε, γιατί μπορεί η πρόταση εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών που σας προτείνουν να μην είναι βιώσιμη.

Οι λύσεις που έχω στη διάθεση μου, ποιες κατηγορίες οφειλών αφορούν;

Σκοπός των διαπραγματευτών, δικηγόρων κλπ είναι να σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε τις οφειλές σας ώστε να καταστούν βιώσιμες. Από την άλλη οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων που λειτουργούν για λογαριασμό των Funds, επιδιώκουν την είσπραξη. Πρέπει να σκεφτείτε πως μπορείτε να ανταποκριθείτε στο σύνολο των οφειλών σας μέσω ενός σχεδίου βιώσιμης αναδιάρθρωσης των οφειλών σας.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να προχωρήσετε είτε σε ρύθμιση δάνειων (καταναλωτικών ή στεγαστικών) είτε σε ρύθμιση καρτών ή άλλων οφειλών σας. Ανάλογα με το οικονομικό – δημογραφικό προφίλ σας, θα εξετάσουμε μαζί σας διάφορες λύσεις όπως διαγραφή μέρους της οφειλής, η αύξηση της διάρκειας αποπληρωμής με σπάσιμο του δανείου σε 2 μέρη για ευκολότερη αποπληρωμή. Στόχος είναι να προκύψει μια συνολική και ρεαλιστική για εσάς ρύθμιση για όλα τα προϊόντα σας.

Αίτηση για εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών

Ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη ρύθμιση οφειλών δανείων ή καρτών;

Μαζί σας θα πρέπει να έχετε πρόσφατα οικονομικά στοιχεία (τελευταίο εκκαθαριστικό – E1, τελευταίο Ε9 ή ΦΑΠ) και τυχόν λοιπά δικαιολογητικά που αποδεικνύουν αδυναμία καταβολών. Ενδεικτικά ρυθμίσεις σε άλλες τράπεζες, ρύθμιση εφορείας, προβλήματα υγείας κλπ. Επιπλέον ανάλογα με το λόγο που προκαλεί τη δυσχέρεια (για παράδειγμα κάρτα ανεργίας, ιατρικές γνωματεύσεις κ.λ.π.) επιδιώκουμε κούρεμα δανείου και ρύθμιση των οφειλών σε μικρές δόσεις.

Διαδικασία ρύθμισης – υπογραφή ρύθμισης

Λάβετε υπόψιν ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και χρίζει διαφορετικής αντιμετώπισης. Επίσης αν πρόκειται κυρίως για στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια, σημαντικό ρόλο παίζει η εξασφάλιση. Ενδεικτικά αν οφείλουμε 350.000€ και το ακίνητο μας έχει αξία 100.000€, τότε θα πάρουμε ένα γενναίο κούρεμα κοντά στο ποσό της εξασφάλισης με ρύθμιση του υπολοίπου.

Το πρόβλημα συνήθως είναι το αντίθετο, δηλαδή η οφειλή να είναι πολύ μικρότερη από την εξασφάλιση. Σε αυτή την περίπτωση δίνουμε πραγματική μάχη για να κουρέψουμε έστω και 1€! Ακολούθως η πρόταση ρύθμισης οφειλών μετουσιώνεται σε σύμβαση και υπογράφεται σε ένα υποκατάστημα τράπεζας.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να διεκπεραιωθεί μια αίτηση ρύθμισης οφειλών;

Κάθε λύση για Εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών είναι εξατομικευμένη με βάση τις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε πελάτη. Επομένως, ο χρόνος υλοποίησης δεν είναι προκαθορισμένος, ούτε ίδιος για όλες τις περιπτώσεις. Στόχος μας είναι οι ρυθμίσεις οφειλών για δάνεια & πιστωτικές κάρτες με κούρεμα δανείου και φυσικά να υλοποιούνται το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο τα πράγματα δυσκολεύουν όταν έχουν προηγηθεί νομικές ενέργειες εις βάρος σας.

Δηλαδή αλλιώς θα αντιμετωπιστεί ένα δανειολήπτης που δεν έχει καταγγελθεί η σύμβαση του και αλλιώς αυτός που του έχει επιδοθεί διαταγή πληρωμής. Καθίσταται ακόμα δυσκολότερο αν έχει αναγκαστική κατάσχεση δηλαδή πλειστηριασμό! Εκεί να γνωρίζεται θα απαιτηθεί προκαταβολή, συνήθως στο 30% της απαίτησης που αναγράφεται στην διαταγή πληρωμής. Βεβαίως και τέτοιες περιπτώσεις έχει χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε και μάλιστα με επιτυχία.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Για Εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου μέσω φόρμας επικοινωνίας η στα τηλέφωνα στο Diapragmateytis.gr. Μπορείτε επίσης να διαβάζετε τα άρθρα μου εδώ: σημαντικά νέα. Μαζί μπορούμε να σχεδιάσουμε την ιδανική λύση για εσάς. Στόχος μας πάντα μια ρεαλιστικά φιλόδοξη πρόταση για Εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών με δόσεις που θα καθιστούν την απαίτηση βιώσιμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #000000;background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: repeat-x;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 280px;}